<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Múzeumpedagógiai foglalkozások

Categories: Hírek,Múzeumpedagógia,Programok

Kedves Érdeklődők!

Múzeumi programjainkról információkat a

+36 (30) 181 2337-es

telefonszámon kérhet hétfőtől péntekig 9-16 óra között!


Múzeumunk a tanév rendjéhez igazodva (szeptember 1. és június 15. között) gazdag programokat kínál az érdeklődőknek.

Ismerkedjenek meg a régészek, restaurátorok munkájával, tanuljanak reneszánsz táncot! Ha pedig ez nem elég, fegyverbemutató, vásári komédia is várja a résztvevőket.

A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 30 perc.

A múzeumpedagógiai foglalkozások az alábbi e-mail címen rendelhetőek meg: info@visegradmuzeum.hu

A foglalkozásokra a programjegyek csak a belépőjegyek megváltásával együtt rendelhetők.

A díjmentes vasúti utazás igénybevételéhez a fenti email címre legyenek szívesek kitöltve továbbítani a fogadó nyilatkozatra való kérelmet.

A múzeumi programokhoz kötődő MÁV vasúti kedvezményt a tanév végéig áll módunkban hitelesíteni.

1. Fegyverbemutató

(900 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 12.600 Ft. Ajánlott korosztály: 1-12. évfolyam. A program elérhető: keddtől péntekig)

A lovagregények hősei és a kosztümös filmek rettenthetetlen bajnokai mind a középkori lovagok öltözetét utánozzák. Valójában azonban kevesen tudják hogyan is nézett ki a lovagi páncél, vagy milyen nehéz volt a kard, milyen részei voltak egy középkori páncélos lovag teljes öltözetének.

2. Betekintés a régészek munkájába 

(900 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 12.600 Ft. Ajánlott korosztály: 1-12. évfolyam. A program elérhető: keddtől péntekig)

Szinte nincs olyan gyerek a Földön, aki ne akart volna régész lenni egyszer életében. A diákok betekintést nyerhetnek a régészek munkájába. A valósághű bemutatón megtudhatják miként kerülnek elő a régi korok emlékei, a mindennapi élet tárgyai egy feltárás során.


REKREATÍV PROGRAMOK

1. Reneszánsz tánctanítás

(900 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 12.600 Ft. Ajánlott korosztály: 3 éves kortól. A program elérhető: keddtől péntekig)

A királyi udvarba küldött nemes gyermekeknek és ifjaknak számos jártasságra kellett szert tenniük. A különféle művészetek, ének és zene mellett a tánc is nagyon fontos volt egy udvarhölgy, vagy apród életében. Reneszánsz udvari táncokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

2. Vásári komédia

(2.000 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 50.000 Ft. Ajánlott korosztály: 3 éves kortól. A program elérhető: keddtől péntekig)

A Burkus füvesasszony és Mátyás király bolondja c. vásári komédia gyerekeknek és felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. A zenés, interaktív játékokkal megidézzük a kor szellemét, amelyet a korabeli jelmezek és hangszerek tesznek teljessé.

 

A programokat egy héttel korábbi rendelés esetén tudjuk csak biztosítani. Múzeumpedagógiai foglalkozásokat csak belépőjegy megváltása esetén tudjuk biztosítani. Megrendeléseiket az info@visegradmuzeum.hu email címen fogadjuk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak visszaigazolással rendelkező megrendelések esetén tudunk programokat biztosítani. A megrendelések feldolgozása minimum 5 munkanapot vesz igénybe, türelmüket és megértésüket köszönjük!

«

»