<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Múzeumpedagógiai programok

Categories: Események,Hírek

Múzeumunk gazdag programokat kínál az érdeklődőknek.

Ismerkedjenek meg a régészek, restaurátorok munkájával, tanuljanak reneszánsz táncot, vagy vegyenek kezükbe egy íjat! Ha ez nem elég, fegyverbemutató, dudaszó és hajókirándulás is várja a résztvevőket.

A múzeumpedagógiai foglalkozások időtartama 30-40 perc.

A múzeumpedagógiai foglalkozások az alábbi e-mail címen rendelhetőek meg: info@visegradmuzeum.hu

A foglalkozásokra a programjegyek csak a belépőjegyek megváltásával együtt rendelhetők.

A díjmentes vasúti utazás igénybevételéhez a fenti email címre legyenek szívesek kitöltve továbbítani a fogadó nyilatkozatra való kérelmet.

1. Ismerkedés a régészek és a restaurátorok munkájával, egy “igazi” ásatáson 
(600 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 9600 Ft. Ajánlott korosztály: 5 éves kortól)

Szinte nincs olyan gyerek a Földön, aki ne akart volna régész lenni egyszer életében. A diákok betekintést nyerhetnek a régészek és restaurátorok munkájába. A valósághű bemutatón megtudhatják miként kerülnek elő a mindennapi élet tárgyai egy feltárás során. Megtekinthetik, hogyan restaurálják a leleteket, milyen munkálatok után kerülnek a kiállítótermek vitrinjeibe.

2. Reneszánsz tánctanítás
(600 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 9600 Ft. Ajánlott korosztály: 3 éves kortól)

A királyi udvarba küldött nemes gyermekeknek és ifjaknak számos jártasságra kellett szert tenniük. A különféle művészetek, ének és zene mellett a tánc is nagyon fontos volt egy udvarhölgy, vagy apród életében. Reneszánsz udvari táncokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők.

3. Fegyverbemutató
(700 Ft/fő. Minimális rendelési összeg 9800 Ft. Ajánlott korosztály: 3 éves kortól)

A lovagregények hősei és a kosztümös filmek rettenthetetlen bajnokai mind a középkori lovagok öltözetét utánozzák. Valójában azonban kevesen tudják hogyan is nézett ki a lovagi páncél, vagy milyen nehéz volt a kard, milyen részei voltak egy középkori páncélos lovag teljes öltözetének. A Szent György Lovagrend tagja tart tartalmas bemutatót, ami után a lovag öltözetét fel is lehet próbálni és a fegyvereit kézbe venni.

 

A programokat egy héttel korábbi rendelés esetén tudjuk csak biztosítani. Múzeumpedagógiai foglalkozásokat csak belépőjegy megváltása esetén tudjuk biztosítani. Megrendeléseiket az info@visegradmuzeum.hu email címen fogadjuk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak visszaigazolással rendelkező megrendelések esetén tudunk programokat biztosítani. A megrendelések feldolgozása minimum 3 munkanapot vesz igénybe, türelmüket és megértésüket köszönjük!

«

»