<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Műtárgyak a Mátyás Király Múzeum gyűjteményéből: 18. századi kegytárgyak

Visegrád központjában, a Rév utcábanálló Áprily Lajos Általános Iskola épülete a 14. század óta jelentős átalakításokkal szinte folyamatos használatban van: a késő középkorban lakóház, majd a 17-18. század fordulójától templom, az 1780-as évek végétől pedig máig iskola. Közvetlen környezete és udvara régóta nyilvántartott régészeti lelőhely; az 1950-es évektől napjainkig folyó feltárások, leletmentések alapján ismert, hogy ez a terület a késő középkori Visegrád egyik központi, sűrűn lakott és beépült része volt.

Újra nyit a visegrádi palota

A visegrádi Mátyás Király Múzeum május 19-én, kedden újra megnyitja a királyi palota kertjét és udvarait, valamint a Mátyás Király Játszóparkot.

Műtárgyak a Mátyás Király Múzeum Gyűjteményéből: Anjou-kori üvegpoharak

A középkori Visegrád város területén az 1950-es évektől kisebb-nagyobb megszakításokkal napjainkig folyó ásatások sok esetben igen egyedi leleteket is a napvilágra hoztak. Kiemelkedő jelentőségű leletanyag ismert a királyi palota és a mellette fekvő ferences kolostor körzete mellett a mai városközpontból, a Rév utca és a Fő utca által határolt telkekről is.