<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Könyvesboltban Az Árpád-házi uralkodók sírjai

Categories: Aktualitások,Hírek

Megsokszorozódtak Az Árpád-házi uralkodók sírjai beszerzési lehetőségei: a Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.) és a visegrádi Mátyás Király Múzeum (2025 Visegrád, Fő utca 29.) múzeumboltjain kívül már az Anima könyvesboltokban is megvásárolható a kötet, s neten is lehet a forgalmazótól rendelni belőle.

Hat budapesti könyvesboltjában kezdte meg az Anima Az Árpád-házi uralkodók sírjai című könyv terjesztését, s emellett a bolthálózat internetes áruházában is rendelhetővé vált (a könyvet a szövegre kattintva megtekintheti az internetes áruházban).

A kötet természetesen továbbra is beszerezhető a Magyar Nemzeti Múzeum, valamint a Visegrádi Mátyás Király Múzeum múzeumboltjában. Természetesen ez még mindig kevés ahhoz, hogy valamennyi potenciális olvasójához akadálytalanul jusson el a kötet, azonban sajnos a múzeumi kiadványok – legyenek tudományos szempontból bármennyire fontosak és érdekesek – többnyire éppen a terjesztés, azaz annak hiánya miatt nem jutnak el a teljes közönséghez.

Az Árpád-házi uralkodók sírjai című könyv pedig fontos és érdekes is: az első tudományos igényű feldolgozása a magyar uralkodók (előbb nagyfejedelmek, aztán királyok) temetkezéseinek a honfoglalás és 1301, vagyis az Árpád-ház kihalása közti időszakban. Szerencsésebb történelmű országoknak megvan a nemzeti pantheonjuk, azonban a magyar középkor királytemetkezései közül egy sem maradt fenn, a fejedelmi temetkezéseknek pedig még a helye sem ismert. A királytemetkezéseket pedig eddig még alig sikerült valóban tudományosan azonosítani, így a könyv részben egy nyomozás, régészeti helyszínelés, a bizonyítékok keresése. Részben pedig egy történelmi tabló, hiszen az egyes „királyportrékkal” a magyar történelem írásos forrásokban legszerényebb négy évszázada elevenedik meg.

Kovács Olivér képei

«

»