<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Királyi Palotanapok 2024.

Categories: Hírek,Múzeumpedagógia,Programok

Kedves Érdeklődők!

A Királyi Palotanapok programjairól információkat a

+36 (30) 167 8572-es

telefonszámon kérhet hétfőtől péntekig 9-16 óra között!


Tisztelt Pedagógusok!

Szíves figyelmükbe ajánljuk, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma a visegrádi királyi palotában, 2024-ben is megrendezi a

KIRÁLYI PALOTANAPOKAT,

amelyen belül kedvezményes áron vehetnek részt múzeumpedagógiai foglalkozásokon. Népszerű rendezvénysorozatunkat elsősorban osztálykirándulások programjaként kínáljuk.

A visegrádi Királyi Palotanapok kínálata elérhető: május, június valamint szeptember, október hónapokban, keddtől péntekig.

Az érdeklődök az alábbi programcsomagokból választhatnak:


Látogatás Károly Király udvarában (kb. 60 perc; 2 200,-Ft/fő)

– belépőjegy a királyi palotába

– lovagi torna∗


Látogatás Lajos király udvarában (kb. 90 perc;  3 000,-Ft/fő)

– belépőjegy a királyi palotába

– tárlatvezetés

– lovagi torna∗


Látogatás Mária királynő udvarában (kb. 120 perc; 3 600,-Ft/fő)

– belépőjegy a királyi palotába

– középkori életmód bemutató

– vásári komédia

– lovagi torna∗


Látogatás Zsigmond király udvarában (kb. 120 perc; 3 600,-Ft/fő)

– belépőjegy a királyi palotába

– tárlatvezetés

– fegyverbemutató

– lovagi torna∗


Látogatás Mátyás király udvarában (kb. 150 perc; 5 000,-Ft/fő)

– belépőjegy a királyi palotába

– tárlatvezetés

– fegyverbemutató

– középkori életmód bemutató

– lovagi torna∗


A lovagi torna programelemet, csak abban az esetben tudjuk biztosítani, ha az adott időpontra jelentkezettek összlétszáma eléri a 150 főt.

Amennyiben az adott programra jelentkezettek összlétszáma nem éri el a 150 főt, akkor kollégáink felveszik Önökkel a kapcsolatot és az adott programelemet egyéb múzeumpedagógiai programunkkal helyettesítjük.

A programváltozás jogát fenntartjuk.


Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a “királyi palotanapok” elnevezésű programunk nem azonos a “kispalotajátékok” rendezvénnyel.


Tárlatvezetés

Tárlatvezetéseink során a csoportok múzeumunk képzett szakemberei (régészek, történészek) kíséretében tekinthetik meg a királyi palotát, ill. állandó és időszaki kiállításainkat.

Fegyverbemutató

A visegrádi királyi palota a 14-15. századi udvari kultúra, így a lovagi élet központja volt. A diákok megismerkedhetnek a lovagi fegyverzet részeivel, a páncélok kialakulásával a sodronyingtől a 15. századi „modern” lemezvértekig, a kardokkal, tőrökkel, a félelmetes reflexíjakkal, ún. hosszú íjakkal és a számszeríjjal.

Középkori életmód bemutató

Ezen a programon kollégáink segítségével az érdeklődők ismereteket szerezhetnek a királyi palota egykori lakóinak mindennapjairól, érintve az öltözködés, az étkezés, vagy a szépségápolás témakörét.

Vásári komédia

Burkus füvesasszony és Mátyás király bolondja c. vásári komédia gyerekeknek és felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. A szereplők zenés, interaktív játékokkal idézik meg a kor szellemét, amelyet a színes jelmezek és hangszerek tesznek teljessé.

Lovagi torna

Az 1326-ban I. Károly (Károly Róbert) által alapított lovagrend hagyományait őrző Szent György Lovagrend gyalogos lovagi torna bemutatóján a nézők igazi viadalnak lehetnek szemtanúi. Megfigyelhetik, hogyan használják az összecsapásokban a csatabárdot, a különböző hajító fegyvereket, a számszeríjat, az íjat, vagy a kardot a sokat próbált lovagok.

Helyszínek:

Királyi palota:

Az Anjou uralkodók (Károly Róbert és Nagy Lajos) valamint Zsigmond királyi székhelye, Hunyadi Mátyás világhírű vidéki rezidenciája, a magyarországi gótikus és reneszánsz művészet kiemelkedő emléke.

Visegrád, Fő utca 23.

(A város központjában, a Palotaház buszparkolójától 3 perc sétára.)

Visegrádi alsóvár (Salamon-torony):

IV. Béla király tatárok ellen épített visegrádi várának híres lakótornya. Kiállításai Visegrád történelmét és a királyi palota Anjou-kori díszkútját mutatja be.

Visegrád, Salamon-torony utca
(Gyalog megközelíthető a visegrádi hajóállomás felől a Görgey-lépcsőn keresztül, vagy a Sibrik-dombi ingyenes buszparkolóból.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy programjainkat szabad téren rendezzük, ezért kérjük, vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat.

Rendezvényeinkkel kapcsolatban a +36 (30) 167 8572 vagy a +36 (30) 181 2337-es telefonszámokon érdeklődhetnek.

Megrendeléseiket írásban, az alábbi megrendelő lapon az program@visegradmuzeum.hu e-mail címen fogadjuk.

A díjmentes vasúti utazás igénybevételéhez a fenti email címre legyenek szívesek kitöltve továbbítani a fogadó nyilatkozatra való kérelmet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak visszaigazolással rendelkező megrendelések esetén tudunk programokat biztosítani. A megrendelések feldolgozása minimum 5 munkanapot vesz igénybe, türelmüket és megértésüket köszönjük!

Reméljük a programajánlatunk elnyerte tetszésüket és ismét vendégeink körében üdvözölhetjük Önöket.

«

»