<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Palotanapok programsorozat

Categories: Események,Hírek

Kedves Érdeklődők!

A járványügyi helyzetre való tekintettel Múzeumi programjainkról információkat +36 70 491 9087-es telefonszámon kérhet.

Tisztelt Pedagógusok!

Szeretném szíves figyelmükbe ajánlani, hogy múzeumunk, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma a visegrádi királyi palotában, 2020. év tavaszán ismét megrendezi Palotanapok nevű rendezvénysorozatát, melyet elsősorban osztálykirándulások programjaként kínálunk.


A 2020. évi visegrádi Palotanapok májustól június közepéig, minden hétköznap (keddtől péntekig) 9-től 16 óráig kerülnek megrendezésre.
Az érdeklődök az alábbi programcsomagokból választhatnak:

Királyi program

Lovagi program

Mátyás program

Apród program

Ára: 2.500,-Ft/főÁra: 1.900,- Ft/főÁra: 1.300,-Ft/főÁra: 1.000,-Ft/fő
- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába
- tárlatvezetés- tárlatvezetés

-

-

- lovagi torna- lovagi torna- lovagi torna

-

- fegyversátor, íjászat- fegyversátor, íjászat

-

-

- ásatás, tánctanulás

-

-

-

- vásári komédia

-

-

- vásári komédia

Lovagi program
plusz

Apród program
plusz

Várnagy
program

Palota
program

Ára: 2.400,-Ft/főÁra: 1.900,-Ft/főÁra: 1.300,-Ft/főÁra: 1.900,-Ft/fő
- belépőjegy a királyi palotába
és a Salamon-toronyba
- belépőjegy a
királyi palotába
- belépőjegy a Salamon
-toronyba
- belépőjegy a
királyi palotába
- tárlatvezetés mindkét helyen

-

- tárlatvezetés- filmvetítés és
zenés séta a palotában
- lovagi torna- lovagi torna- lovagi torna- lovagi torna
- fegyversátor, íjászat

-

-

-

-

- ásatás, tánctanulás

-

-

-

- vásári komédia

-

- Dudavarázslat

6 éves kor alatt a Királyi Palota és a Salamon-torony díjmentesen látogatható.

Rendelhető plusz programok

Élet a középkori
palotában (speciális tárlatvezetés
az enteriőrökben)

Belépő a Mátyás Király
Történelmi Játszóparkba

Hajókirándulás
a Dunán

Ára: 300,-Ft/fő

Ára: 500,-Ft/fő

Ára: 800,-Ft/fő

Tárlatvezetés

Tárlatvezetéseink során a csoportok múzeumunk képzett szakemberei (régészek, történészek) kíséretében tekinthetik meg a királyi palotát, ill. állandó és időszaki kiállításainkat.

Lovagi torna

Az 1326-ban Károly Róbert által alapított lovagrend hagyományait őrző Szent György Lovagrend gyalogos lovagi torna bemutatóján a nézők igazi viadalnak lehetnek szemtanúi. Megfigyelhetik, hogyan használják az összecsapásokban a csatabárdot, a különböző hajító fegyvereket, a számszeríjat, az íjat, vagy a kardot a sokat próbált lovagok.

Fegyversátor, íjászat

A visegrádi királyi palota a 14-15. századi udvari kultúra, így a lovagi élet központja volt. A diákok megismerkedhetnek a lovagi fegyverzet részeivel, a páncélok kialakulásával a sodronyingtől a 15. századi „modern” lemezvértekig, a kardokkal, tőrökkel, a félelmetes reflexíjakkal, ún. hosszú íjakkal és számszeríjjal. A diákok kézbe vehetik az íjat, megismerhetik a célratartás, a célzás és lövés nehézségeit és a találat örömét.

Ásatás, tánctanulás

A diákok betekintést nyerhetnek a régészek és restaurátorok munkájába. A valósághű bemutatón megtudhatják miként kerülnek elő a mindennapi élet tárgyai egy feltárás során. Megtekinthetik, hogyan restaurálják a leleteket, milyen munkálatok után kerülnek a kiállítótermek vitrinjeibe. A leletek megismerése után reneszánsz zene kíséretében egy visegrádi udvarhölgy irányításával elsajátíthatják a reneszánsz mulatságok legalapvetőbb táncait.

Vásári komédia

A Burkus füvesasszony és Mátyás király bolondja c. vásári komédia gyerekeknek és felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. A zenés, interaktív játékokkal megidézzük a kor szellemét, amelyet a korabeli jelmezek és hangszerek tesznek teljessé.

Hajókirándulás

Látogatóink a meseszép hajóút során megtekinthetik Visegrád történelmi emlékeit és a Dunakanyar nevezetességeit. Nincs más dolguk, csak kényelmesen elhelyezkedni és belefeledkezni a Duna lenyűgöző látványába. A hajó a visegrádi hajóállomásról indul, a Dunán felfelé, Dömös irányába, ahol visszafordul.

Filmvetítés és zenés séta a palotában

A gyerekek egy látványos, 10 perces animációs filmben megismerkednek Visegrád királyi történetével, az uralkodók rezidenciáival. Ezt követően zenés séta keretében bepillanthatnak a királyi palota mindennapjaiba.

Dudavarázslat – Interaktív hangbemutató felnőtteknek és gyerekeknek

A duda a reneszánsz korban is közkedvelt hangszer volt, olvashatjuk a Magyar Néprajzi Lexikon lapjain: „A legkorábbi magyarországi dudás ábrázolás a 15. századból való, egy Corvin kódex keretdíszén található.”

Ezúton ajánljuk  figyelmükbe Pék-Dudás Zsuzsi tréfás hangszerbemutató műsorát, ahol a közönség is közös hangra és táncra talál. Az érdeklődők megismerkedhetnek a duda működési elvével, történetével, hiedelemvilágával, ikonikus nótáival, közmondásaival és az évkör ünnepei kapcsán betöltött szerepével. A közös éneklés, a dalfelismerés közkedvelt részei a programnak. A bátrabbak duda szintetizátort vagy egy igazi dudát is kipróbálhatnak. A gyerekek és felnőttek közkedvelt játéka lehet az óriás dudás kirakó is. Az aprónép számára a hangszerbemutató bábos elemekkel is fűszerezve van. És a kicsik egy dudafej tervező színezővel, vagy dudamodellező színezővel térhetnek haza.

Királyi palota:

Az Anjou uralkodók (Károly Róbert és Nagy Lajos) valamint Zsigmond királyi székhelye, Hunyadi Mátyás világhírű vidéki rezidenciája, a magyarországi gótikus és reneszánsz művészet kiemelkedő emléke.

Visegrád, Fő utca 23.

(A Duna-parton a Játszóparkkal szemben, a Palotaház buszparkolója mellett.)

Mátyás Király Történelmi Játszópark:

Művészi fajátékokkal berendezett játszótér Mátyás mesék alakjaival: Mátyás király hajója, labirintus Mátyás és Beatrix trónjával, hinták stb.

Visegrád, Fő utca 6.
(A Duna-parton a királyi palotával szemben, Palotaház buszparkolója mellett.)

Salamon-torony:

IV. Béla király tatárok ellen épített híres visegrádi várának lakótornya. Kiállításai Visegrád történelmét és a királyi palota Anjou-kori díszkútját mutatja be.

Visegrád, Salamon-torony utca
(Gyalog megközelíthető a visegrádi hajóállomás felől, vagy a Sibrik-dombi buszparkolóból.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy programjainkat szabad téren rendezzük, ezért kérjük, vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat.

Rendezvényeinkkel kapcsolatban a + 36 (26) 597 010 (604-es mellék) telefonszámon érdeklődhetnek.

Megrendeléseiket írásban a megrendelő lapon az info@visegradmuzeum.hu e-mail címen fogadjuk.

A díjmentes vasúti utazás igénybevételéhez a fenti email címre legyenek szívesek kitöltve továbbítani a fogadó nyilatkozatra való kérelmet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak visszaigazolással rendelkező megrendelések esetén tudunk programokat biztosítani. A megrendelések feldolgozása minimum 3 munkanapot vesz igénybe, türelmüket és megértésüket köszönjük!

Reméljük a programajánlatunk elnyerte tetszésüket és ismét vendégeink körében üdvözölhetjük Önöket.

«

»