<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

Palotanapok programsorozat

Categories: Események,Hírek

Kedves Érdeklődők!

A járványügyi helyzetre való tekintettel múzeumi programjainkról információkat a +36 70 491 9087-es telefonszámon kérhet hétköznapokon 9-16 óra között!

Tisztelt Pedagógusok!

Szeretném szíves figyelmükbe ajánlani, hogy múzeumunk, a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeuma a visegrádi királyi palotában megrendezi Palotanapok nevű rendezvénysorozatát, melyet elsősorban osztálykirándulások programjaként kínálunk.

A visegrádi Palotanapok május, június valamint szeptember, október hónapokban, minden hétköznap (keddtől péntekig) 9-től 16 óráig kerülnek megrendezésre.
Az érdeklődök az alábbi programcsomagokból választhatnak:

Királyi program

Lovagi program

Mátyás program

Apród program

Ára: 2.500,-Ft/főÁra: 1.900,- Ft/főÁra: 1.300,-Ft/főÁra: 1.000,-Ft/fő
- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába- belépőjegy a királyi palotába
- tárlatvezetés- tárlatvezetés

-

-

- lovagi torna- lovagi torna- lovagi torna

-

- fegyversátor- fegyversátor

-

-

- ásatás, tánctanulás

-

-

-

- vásári komédia

-

-

- vásári komédia

Lovagi program
plusz

Apród program
plusz

Várnagy
program

Ára: 2.400,-Ft/főÁra: 1.900,-Ft/főÁra: 1.300,-Ft/fő
- belépőjegy a királyi palotába
és a Salamon-toronyba
- belépőjegy a
királyi palotába
- belépőjegy a Salamon
-toronyba
- tárlatvezetés mindkét helyen

-

- tárlatvezetés
- lovagi torna- lovagi torna- lovagi torna
- fegyversátor

-

-

-

- ásatás, tánctanulás

-

-

- vásári komédia

-

6 éves kor alatt a Királyi Palota és a Salamon-torony díjmentesen látogatható.

Rendelhető plusz programok

Élet a középkori
palotában (speciális tárlatvezetés
az enteriőrökben)

Belépő a Mátyás Király
Történelmi Játszóparkba

Ára: 300,-Ft/fő

Ára: 500,-Ft/fő

Tárlatvezetés

Tárlatvezetéseink során a csoportok múzeumunk képzett szakemberei (régészek, történészek) kíséretében tekinthetik meg a királyi palotát, ill. állandó és időszaki kiállításainkat.

Lovagi torna

Az 1326-ban Károly Róbert által alapított lovagrend hagyományait őrző Szent György Lovagrend gyalogos lovagi torna bemutatóján a nézők igazi viadalnak lehetnek szemtanúi. Megfigyelhetik, hogyan használják az összecsapásokban a csatabárdot, a különböző hajító fegyvereket, a számszeríjat, az íjat, vagy a kardot a sokat próbált lovagok.

Fegyversátor

A visegrádi királyi palota a 14-15. századi udvari kultúra, így a lovagi élet központja volt. A diákok megismerkedhetnek a lovagi fegyverzet részeivel, a páncélok kialakulásával a sodronyingtől a 15. századi „modern” lemezvértekig, a kardokkal, tőrökkel, a félelmetes reflexíjakkal, ún. hosszú íjakkal és számszeríjjal.

Ásatás, tánctanulás

A diákok betekintést nyerhetnek a régészek és restaurátorok munkájába. A valósághű bemutatón megtudhatják miként kerülnek elő a mindennapi élet tárgyai egy feltárás során. Megtekinthetik, hogyan restaurálják a leleteket, milyen munkálatok után kerülnek a kiállítótermek vitrinjeibe. A leletek megismerése után reneszánsz zene kíséretében egy visegrádi udvarhölgy irányításával elsajátíthatják a reneszánsz mulatságok legalapvetőbb táncait.

Vásári komédia

A Burkus füvesasszony és Mátyás király bolondja c. vásári komédia gyerekeknek és felnőtteknek is remek szórakozást nyújt. A zenés, interaktív játékokkal megidézzük a kor szellemét, amelyet a korabeli jelmezek és hangszerek tesznek teljessé.

Királyi palota:

Az Anjou uralkodók (Károly Róbert és Nagy Lajos) valamint Zsigmond királyi székhelye, Hunyadi Mátyás világhírű vidéki rezidenciája, a magyarországi gótikus és reneszánsz művészet kiemelkedő emléke.

Visegrád, Fő utca 23.

(A Duna-parton a Játszóparkkal szemben, a Palotaház buszparkolója mellett.)

Mátyás Király Történelmi Játszópark:

Művészi fajátékokkal berendezett játszótér Mátyás mesék alakjaival: Mátyás király hajója, labirintus Mátyás és Beatrix trónjával, hinták stb.

Visegrád, Fő utca 6.
(A Duna-parton a királyi palotával szemben, Palotaház buszparkolója mellett.)

Salamon-torony:

IV. Béla király tatárok ellen épített híres visegrádi várának lakótornya. Kiállításai Visegrád történelmét és a királyi palota Anjou-kori díszkútját mutatja be.

Visegrád, Salamon-torony utca
(Gyalog megközelíthető a visegrádi hajóállomás felől, vagy a Sibrik-dombi buszparkolóból.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy programjainkat szabad téren rendezzük, ezért kérjük, vegyék figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat.

Rendezvényeinkkel kapcsolatban a + 36 (26) 597 010 (604-es mellék) telefonszámon érdeklődhetnek.

Megrendeléseiket írásban a megrendelő lapon az info@visegradmuzeum.hu e-mail címen fogadjuk.

A díjmentes vasúti utazás igénybevételéhez a fenti email címre legyenek szívesek kitöltve továbbítani a fogadó nyilatkozatra való kérelmet.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak visszaigazolással rendelkező megrendelések esetén tudunk programokat biztosítani. A megrendelések feldolgozása minimum 3 munkanapot vesz igénybe, türelmüket és megértésüket köszönjük!

Reméljük a programajánlatunk elnyerte tetszésüket és ismét vendégeink körében üdvözölhetjük Önöket.

«

»