<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

TÁNCELŐADÁS 2023. július 29-én szombaton 20 órakor a királyi palotában.

Categories: Aktualitások,Hírek,Királyi Palota

A Mátyás Király Művelődési Ház és a MNM Mátyás Király Múzeuma szeretettel hív mindenkit a Trigatu klasszikus és fúziós  indiai tánccsoport előadására 2023. július 29-én szombaton 20 órára a királyi palotába.

Koreográfia: Cserepes Panni

Előadják:

Dupák Anna, Éliás Anna, May Adél, Cserepes Panni

Az est folyamán klasszikus, dél-indiai bharata natyam, és saját koreográfiákra épülő fúziós tánc összeállítást láthatunk modern indiai ihletésű zenékre.


A program ingyenes!


Mindenkit szeretettel várunk!

A táncok hátteréről röviden:

A klasszikus indiai táncot az indiai hagyomány több ezer évesnek tartja. Jelenleg Indiában 7 klasszikus táncstílust különböztetnek meg. A bharata natyam a stílusok közül India legősibb és legjobban nyomon követhető táncstílusa. Eredete egyrészt egyfajta táncdráma, melynek utódait a dél-indiai népi színjátszásban kell keresnünk, másrészt szakrális templomi női tánc. A darabok között vannak mitológiai ihletésűek és teljesen világi témájúak is. A bharata natyam technikája két részből áll össze: tiszta táncból és abhinajából. A tiszta tánc bonyolult lépéskombinációkra, virtuóz ritmusképleteket követő lábtechnikára épül. A lépéseket a szem, fej, kar, kézfej és láb mozgatásának koordinációja hozza létre. Az abhinaja olyan mozgásrendszer, amely szinte bármilyen történet elmesélésére alkalmas: jelentéssel bíró kézjelekre, arcjátékra és a színészi játék egyéb elemeire épül.

«

»