<>

Üdvözöljük a királyi palotában

Bővebben

Élmény a csoport minden tagjának

Bővebben

Program az egész családnak

Bővebben

A tökéletes helyszín

Bővebben

ÁSATÁS A SIBRIK-DOMBON

Categories: Aktualitások,Hírek,Régészet,Sibrik-domb

Ha augusztus, akkor ásatás!


Újra „megnyílik” a föld a Sibrik-dombon és augusztus 7-től folytatódik a Mátyás Király Múzeum tervásatása, amely idén immár 10. alkalommal kutatja a többperiódusú lelőhely titkait.

Nagy várakozással tekintünk a feltárás elé, hiszen az elmúlt években tudományos szempontból jelentős eredményeket értünk el. A korábban ismeretlen középkori tornyok, a 70 éve keresett római kori kapu, illetve a rengeteg kisebb-nagyobb tárgy (amelyek közül néhányat az archeologia.hu-n is bemutattunk) napvilágra kerülése mindenképpen indokolja a megkezdett munka folytatását.

Idén talán a tábor római kori épületeinek elhelyezkedéséről és kialakításáról is árnyaltabb képet kaphatunk. A szelvények nyitásához illetve a visszatakaráshoz szükséges munkagépet az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Pilisi Parkerdő Zrt. Visegrádi Erdészete biztosítja. A bontómunkát és a leletek rendszerezését a közösségi régészeti program résztvevői (múzeumbarát önkéntesek, régészhallgatók és közösségi szolgálatukat teljesítő középiskolások) végzik.

Boruzs Katalin

Sibrik-domb
Ásatás a Sibrik-dombon
Sibrik-domb

«

»